Udland

Mindst 10 er dræbt ved raketangreb i Ukraine

Et andet område nær Mariupol blev også angrebet tidligere på ugen. Scanpix

Prorussiske oprørere affyrede lørdag flere bølger af tunge Grad-raketter ind mod et beboelsesområde i den regeringskontrollerede ukrainske havneby Marjupol efter at have svoret, at de vil optrappe kampagnen mod styret i Kijev.

Politiet i Marjupol siger, at mindst 10 mennesker er dræbt under raketangrebet og officielle talspersoner siger, at mange er såret.

De langtrækkende raketter ramte blandt andet en markedsplads i Marjupol, som har omkring 500.000 indbyggere.

Kampene er eskaleret i det østlige Ukraine i den seneste tid. Flere diplomatiske initiativer er også blevet intensiveret.

Ifølge den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, har Ukraine og Rusland forhandlet sig frem til indførelsen af sikkerhedszoner og en tilbagetrækning af tunge våben i det østlige Ukraine.

- Endelig er vi nået frem til en aftale om, at tilbagetrækningslinjen, der er nævnt i Minsk-aftalen, vil blive grænsen for tilbagetrækningen af tunge vågen, der vil begynde nu, sagde Steinmeier tidligere på ugen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Meget afhænger dog af, om det, vi nu har aftalt, ikke kun står på papiret, men også vil ændre situationen i landet, tilføjede han.

Aftalen om tilbagetrækning blev indgået i september, men der har siden været diskussion om, hvor den pågældende grænse, hvorfra tunge våben skal trækkes tilbage fra, skulle gå.

Steinmeiers udtalelser kom efter, at han havde mødt udenrigsministrene fra Frankrig, Rusland og Ukraine ved et fire timer langt møde i Berlin.

Trods fremskridt i forhandlingerne, slog Steinmeier fast, at der ikke var tale om et "gennembrud".

Over 4800 mennesker er siden april blevet dræbt under konflikten i Ukraine.