Advarer mod e-cigaretter i flybagage: Kan udløse brand

Elektroniske cigaretter kan udgøre en trussel mod sikkerheden i passagerfly. Det mener de amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA.

FAA anbefaler derfor luftfartsselskaberne, at e-cigaretter ikke bliver bragt om bord i den bagage, som havner i flyenes lastrum, men medbringes i passagerernes håndbagage.

Elektroniske cigaretter er batteridrevne og der er adskillige eksempler på, at de populære erstatningstingester for rigtige cigaretter bliver overophedet, eller at der er gået ild i dem.

Hvis en elektronisk cigaret ved et tilfælde skulle blive aktiveret i en kuffert om bord på et fly, kan det forårsage en brand, mens flyet er i luften, advarer FAA.

FAA opfordrer derfor de amerikanske luftfartsselskaber til at udbrede beskeden til deres kunder om den nye politik via pressemeddelelser, hjemmesider og i lufthavnen.

Mange rygere har udskiftet traditionelle tobakscigaretter med den elektroniske variant, der indeholder en væskefyldt patron, som producerer damp, når brugeren suger på apparatet.

Flere af de steder, hvor det ikke er tilladt at ryge - for eksempel på fly eller i lufthavne - er elektroniske cigaretter omfattet af forbuddet.