Skønhedsdronninger puster til åregammel storpolitisk krise

Der er iskold luft mellem de to gudesmukke kvinder Miss Libanon og Miss Israel. Den libanesiske skønhedsdronning Saly Greige påstår nu, at hendes israelske konkurrent Doron Matalon ved gentagne lejligheder har forsøgt at snige sig ind på billeder, der er blevet taget af Miss Libanon.

Senest på et billede fra Miss Universe i år, der lige nu florerer på de sociale medier, og som har skabt furore langt ud over alverdens podier og skønhedskonkurrencer. Det historisk dårlige forhold mellem de to nationer bliver i disse dage sat på spidsen i det hadfulde forhold mellem de to skønhedsdronninger.

Det omtalte billede blev postet den 11. januar på Doron Malatons Instagram-konto. Libanesiske Saly Greige smiler og kigger direkte ind i kameraet. Bag hende sidder Miss Slovenia og Miss Japan. Forrest på billedet ses Miss Israel, men altså ifølge Miss Libanons – ikke med hendes accept.

Miss Libanon er på grund af billedet kommet i voldsom modvind i sit hjemland, hvor hun kritiseres for at stille op til fotografering med Israels repræsentant. De to lande er teknisk set stadig i krig og har et langt hadfuldt forhold bag sig. De to landes forhold har været relativt roligt siden 2006, men indbyggerne i Libanon risikerer stadig at blive fængslet, hvis de ringer eller rejser til Israel.

Blandt andet derfor har billedet med de to kvinder så stor symbolsk betydning, selv om Saly Greige altså påstår, at Doron Malaton ”sneg” sig med på billedet. På Facebook skriver Saly Greige om episoden med billedet:

”Siden den første dag ved Miss Universe-konkurrencen var jeg meget opmærksom på ikke at optræde på billeder, eller snakke med Miss Israel. Hun har flere gange forsøgt at lade sig fotografere sammen med mig. Jeg var ved at tage et billede med Miss Japan og Miss Slovenia, da Miss Israel pludselig hoppede ind og tog en selfie med os alle på og puttede det på de sociale medier.”

Doron Matalon kommenterede søndag morgen på den tilspidsede situation, som hun kaldte ”sørgelig”. Hun svarede dog ikke på beskyldningerne om, at hun skulle have forfulgt Miss Libanon og sneget sig ind i det omstridte billede.