Udland

Omstridt bevægelse aflyser demonstration efter trusler

 Den såkaldte Pegida-bevægelse, der kræver stop for muslimsk indvandring, har aflyst en demonstration i den tyske by Dresden, der skulle have fundet sted mandag, oplyser organisationen på sin Facebook-side.

 Aflysningen af Pegida-demonstrationen sker efter konkrete trusler mod bevægelsens stifter, Lutz Bachmann. Ifølge nyhedsbureauet dpa har de tyske myndigheder modtaget oplysningerne om truslerne fra udenlandske efterretningstjenester

 Ved protestaktioner i netop Dresden tidligere på måneden har tusindvis af mennesker sluttet sig til den stærkt højreorienterede Pegida-bevægelses demonstrationer i Dresden mod, hvad de betegner som snigende islamisering af Tyskland.

 Demonstrationerne har affødt moddemonstrationer andre steder i Tyskland til fordel for tolerance og bekæmpelse af islamofobiske bevægelser.

 - Had, racisme og ekstremisme har ingen plads i dette land. Vi er et land baseret på demokrati, tolerance og åbenhed over for verden, sagde den tyske kansler Angela Merkel tidligere på ugen forud for en tolerance-demonstration i Berlin.

 Mandag aften holder Pegida Danmark demonstrationer i København og Aarhus, oplyser organisationen på Facebook.