Udland

Charlie Hebdo-ofre bisat med musik og dans

Yderligere tre ofre fra sidste uges terrorangreb på det satiriske ugeblad Charlie Hebdo blev bisat fredag, heriblandt avisens chefredaktør, Stephane Charbonnier.

Chefredaktøren, der også var kendt som Charb, blev bisat i Pontoise 35 kilometer nord for Paris til tonerne af "Amazing Grace", der blev spillet på sækkepiber.

 Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, dukkede fredag formiddag op foran Charlie Hebdos bygning i Paris, hvor 12 mennesker mistede livet sidste onsdag.

 Sammen med den amerikanske ambassadør i Paris, Jane Hartley, lagde han en blomsterkrans på det sted, hvor en muslimsk politibetjent blev dræbt.

 Lidt senere præsenterede han på rådhuset i Paris den amerikanske sanger James Taylor, der hyldede franskmændene med sit gamle hit "You've got a Friend.

 Torsdag blev fem af ofrene fra Charlie Hebdo begravet. Blandt dem var to af de mest kendte tegnere fra Charlie Hebdo: Den 80-årige Georges Wolinski og 57-årige Bernard "Tignous" Verlhac.

 Tusinder var mødt op i øsende regnvejr til en sørgehøjtidelighed på rådhuset for Tignous, og der blev lagt blomster ved et enorm portræt af tegneren.

 Hans kiste, der var draperet med karikaturtegninger, blev på kirkegården Pere Lachaise mødt med klapsalver fra den store menneskeskare på vej hen til graven.