Udland

Paven: Hvis du generer min mor, får du en på hovedet

Pave Frans besøger i dag verdens største katolske befolkning i Filippinerne. Det er første gang i tyve år, at Filippinernes 80 millioner katolikker får besøg af en pave.

Inden Pave Frans landede i Manilla, kom han i flyet fra Sri Lanka med en kommentar til terrorangrebene i Paris i sidste uge.

Sammen med sin personlige ven dr. Alberto Gasparri, der har arrangeret Pave Frans' rundtur i Asien, holdt Pave Frans et improviseret pressemøde, for de journalister, der var med om bord på flyet.

Her slog paven fast, at ytringsfriheden er en fundamental menneskeret. Men samtidige understregede han, at også religion er en fundamental menneskeret, som man ikke skal gøre grin med. For at illustrere dette vendte han sig mod dr. Gasparri og knyttede sin næve. 

- Man bør ikke reagere voldeligt, men hvis dr. Gasparri siger noget ufordelagtigt om min mor, så får han en på hovedet, og det er normalt, sagde paven.

Pave Frans forklarede videre, at hvis folk taler dårligt om en religion eller gør grin med andre folks tro, så er det en provokation, og så kan der ske ting, som hvis dr. Gasparri fornærmede hans mor.

- Der er en grænse. Enhver religion, der respekterer mennesker, har en værdighed, sluttede Pave Frans.