Udland

Al-Qaeda i Yemen tager skylden for terrorangreb i Paris

Al-Qaeda i Yemen har taget skylden for terrorangrebet i onsdags på magasinet Charlie Hebdo i Paris, skriver nyhedsbureauet Associated Press.

Beskeden kommer fra en af toplederne af al-Qaeda i Yemen. I en video siger terrororganisationen, at Kouachi-brødrene fik til opgave at angribe avisen som hævn for at fornærme profeten Muhammed. 

Ifølge Reuters er videoen, der varer 11 minutter, blevet offentliggjort på Youtube, hvor Nasr al-Ansi - en ledende person i terrorgruppen - angiveligt fortæller, at de står bag aktionen og at Kouachi-brødrene blev udvalgt til opgaven.

Også i sidste uge hævdede et medlem, at al-Qaeda stod bag angrebet. Udmeldingen passer også på dét, som Cherif Kouachi fortalte til en fransk tv-station i sidste uge: Nemlig at de var på mission for al-Qaeda:

- Vi vil bare fortælle jer, at vi er forsvarere for profeten Muhammed. Jeg blev sendt, mig, Chérif Kouachi, af al-Qaeda i Yemen. Jeg var dernede, og det var Anwar al-Awlaki, der finansierede mig, forklarede Kouachi til tv-stationen, BFMTV.

Said Kouachi har ifølge flere efterretninger været i Yemen flere gange mellem 2009 og 2013 - først var det angiveligt som studerende og siden i træningslejr hos al-Qaeda.

Angrebet på Charlie Hebdo kostede 12 mennesker livet.

Kouachi-brødrene blev dræbt fredag ligesom en tredje gerningsmand, Amedy Coulibaly. Han har dog hævdet i en offentliggjort video at have forbindelse til IS.