Udland

Terrormistænkt i Charlie Hebdo-sag anholdt i Bulgarien

 En franskmand, der kædes sammen med terrorhandlingerne i Paris, er blevet anholdt i Bulgarien, oplyser den franske anklagemyndighed ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge mediet er manden mistænkt for at have forbindelse til den ene af de to brødre, der angreb Charlie Hebdo. Han planlagde angiveligt at tage sin søn med til Syrien, så han kunne få en islamistisk opdragelse, siger anklagemyndigheden.  

Franskmanden hedder Fritz-Joly Joachin og er 29 år og stammer oprindeligt fra Haiti. Han blev anholdt, mens han forsøgte at krydse grænsen fra Bulgarien til Tyrkiet, hvilket skete allerede 1. januar.

Han blev først efterlyst internationalt, da konen beskyldte ham for at kidnappe deres treårige søn 30. december. Ifølge den første arrestordre har konen forklaret politiet, at den 29-årige konverterede til islam for 15 år siden, og de senere år er han blevet radikaliseret.  

 Mandag modtog anklagerne så endnu en arrestordre, der var udstedt af en dommer i Paris. Den arrestordre har forbindelse til angrebet mod Charlie Hebdo, oplyser chefanklageren til AFP.

Ifølge Reuters vil den 29-årige frivilligt lade sig udlevere til Frankrig. De sidste detaljer forventes at være på plads fredag.