Udland

Kronprinsens tur over Storebæltsbroen suser verden rundt

Det har vakt opsigt internationalt, at kronprins Frederik i weekenden tog turen over Storebæltsbroen, selvom den var lukket på grund af storm.

Europæiske medier som BBC og det franske nyhedsbureau AFP har begge sendt nyheden videre. Derudover er historien nået til kronprinsesse Marys hjemland, hvor det australske nyhedsbureau AAP og Sydney Morning Herald blandt andet har rapporteret om den royale køretur.

Samtlige medier har også videregivet hoffets undskyldning på vegne af kronprins Frederik.

Sund og Bælt: Grænsende til livsfarligt

Ifølge Sund og Bælt, selskabet bag Storebæltsbroen, var det "grænsende til livsfarligt" at køre over broen, mens den var lukket på grund af den kraftige storm Egon, der ramte Danmark i weekenden.

 - Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager kronprinsen, lød det mandag fra Lene Balleby, der er kommunikations- og pressechef for kongehuset.

 - Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen, sagde hun.

PET beklager

Også Politiets Efterretningstjeneste, PET, har beklaget, at kronprins Frederik efterfulgt af livvagter krydsede en lukket storebæltsbro, og PET gennemgår nu proceduren.

 Stormen Egon bragte lørdag vindstød op til orkanstyrke, hvilket lammede trafikken flere steder i Danmark og lukkede Storebæltsbroen.

 Det betød lange ventetider, da broen blev lukket lørdag omkring klokken 14 og først åbnede klokken fire natten til søndag.

 Men kronprinsens bil kørte over klokken 15.15 på vej mod Herning og retur klokken 02.53, mens flere hundrede mennesker angiveligt måtte vente på, at broen åbnede igen.