Udland

Her ses Frankrigs mest eftersøgte kvinde i Istanbul Lufthavn

Den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, bekræftede i går, at den eftersøgte franske kvinde Hayat Boumeddiene rejste ind i Syrien fra Tyrkiet den 8. januar. Hun ankom i Istanbul lufthavn allerede den 2. januar via Madrid og opholdt sig på et hotel, sagde ministeren i et interview ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Nu viser flere medier så overvågningsvideo fra lufthavnen i Istanbul, hvor kvinden tjekker ind – tilsyneladende med en anden mand. Ifølge BBC er videoen dog endnu ikke verificeret.

Bourmeddiene var kæreste med den 32-årige Amedy Coulibaly, der fredag blev dræbt efter han havde holdt flere personer som gidsel i et jødisk supermarked i Paris.

Nu er meldingen altså, at den 26-årige Hayat Boumeddiene befandt sig i Tyrkiet på dagen for det blodige terrorangreb mod det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker blev dræbt.

Boumeddiene er dog fortsat eftersøgt for mistanke om medvirken til terror, og hun er blevet linket til Kouachi-brødrene, som onsdag stod for massakren mod Charlie Hebdo. 

Kvinden har algerisk baggrund, men ændrede sit efternavn, så det blev mere fransk-klingende. Hun har tidligere arbejdet som kassedame i et supermarked, før hun begav sig ud i en mere ekstrem tilgang til livet. Billeder viser således en burkaklædt Hayat Boumeddiene, der modtager skydetræning.

Tidligere mandag sagde den franske premierminister, Manuel Valls, at gerningsmanden fra fredagens angreb på et jødisk supermarked i Paris (Amedy Coulibaly, red.),  "utvivlsomt" havde en medgerningsmand.

- Jagten fortsætter, siger Manuel Valls.

Premierministeren uddybede imidlertid ikke specifikt, hvem de franske myndigheder jagter.

I kølvandet på sidste uges terror i og omkring Paris er der ifølge den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, udkommanderet næsten 5000 sikkerhedsstyrker og politifolk, der skal beskytte over 700 jødiske skoler i Frankrig.

Samtidig bliver op mod 10.000 franske sikkerhedsstyrker sendt til "sårbare" steder for at styrke sikkerheden.