Udland

Første Charlie Hebdo-forside siden massakre: Alt er tilgivet

Forsiden af den første udgave af det satiriske magasin Charlie Hebdo efter terrorangrebet er offentliggjort.

Det vil være muligt at købe Charlie Hebdo i kiosker onsdag d.14.januar, og bladet forventes at blive trykt i 3 millioner eksemplarer.

Manden på forsiden holder et skilt "Jeg er Charlie". Ovenover tegningen står teksten "Alt er tilgivet." Det skriver franske Liberation.

Ifølge TV 2s journalist, Stéphanie Surrugue ligger der en tvetydighed i overskriften "Alt er tilgivet":

- Man kan også tolke, at alt er tilgivet. Vi tilgiver jer, der kom ind og massakrerede vores redaktion. Men kan også tolke, at alt bliver undskyldt i Frankrig, fordi man ikke går hårdt nok frem mod radikal islamisme, som jo netop er noget af det, som Charlie Hebdo har kritiseret myndighederne for, siger Stéphanie Surrugue, journalist på TV 2 NEWS.

Det er en 42-årig tegner, ved navn Luz, der har tegnet tegningen. Han skulle have været på arbejde i onsdags, men var ikke på redaktionen.

Bladet indeholder otte sider. Der vil være tegninger fra de afdøde tegnere i bladet.

Hvad mener du om forsiden? Deltag i debatten på Facebook

Hvad er Charlie Hebdo kendt for?

 Det franske satiremagasin Charlie Hebdo har flere gange karikeret muslimske ledere og profeten Muhammed, og de satiriske udgivelser har gennem flere år udløst muslimers vrede.

  • Allerede i februar 2006 valgte magasinet at genoptrykke de 12 tegninger af profeten Muhammed, som Jyllands-Posten i september 2005 havde offentliggjort. Ud over de danske tegninger havde magasinet også en række egne tegninger med samme tema.
  • I 2011 blev magasinet udsat for et brandattentat efter at have bragt en forside med profeten Muhammed.
  • I 2012 valgte franske ambassader og konsulater i omkring 20 lande at holde lukket i forbindelse med en fredagsbøn, efter magasinet havde offentliggjort nye satiretegninger af profeten Muhammed.
  • I 2013 udgav magasinet et særnummer på 64 sider med en tegneserie, der beskrev profeten Muhammeds liv.
  •  7. januar 2015: Bevæbnede mænd trænger ind på magasinets redaktion i Paris, og dræber 12 personer.