Udland

Viral ufo-video afsløret som et svindelnummer

Tidligere på ugen blev optagelserne af, hvad der kunne forveksles med en meteor eller noget rumaffald over det sydlige Californien offentliggjort på YouTube.

Videoen, der også har været bragt på flere internationale medier, viser, hvordan en mystisk stor, cirkelformet genstand ser ud til at blive skudt ud og sendt af sted i modsat retning fra selve hovedobjektet.

Selv om kameramanden Ken Roberts påstår, at der er tale om en ufo, har en videoanalytiker afsløret videoen, der er set blevet millioner af gange, som et svindelnummer.

- Medmindre man kan bevise, at der er tale om en ægte video, er jeg sikker på, at der er tale om et digitalt svindelnummer, siger fysiker Bruce Maccabee, der er ekspert hos den amerikanske flåde, til Huffington Post.

Eksperten lægger vægt på, at ingen andre personer i Californien har optaget eller set noget lignende på nattehimlen.

- Det ville hjælpe en del, hvis der var andre øjenvidner, som kunne fortælle om ildkuglen og himmellegemet (der bliver skudt ud af den, red.). Alligevel er optagelsen dog interessant, fordi hvis en meteor går i opløsning, skyder den ikke mindre dele bagud, forklarer eksperten.

Ifølge openminds.tv har American Meteor Society dog fået henvendelser angående en ildkugle, der er set den 3. januar i det nordlige Californien.

Ken Roberts’ ufo-video skulle dog være optaget den 5. januar, men han vil ikke præcisere hvor – udover at det er i den sydlige del af delstaten, der er næsten 10 gange større end Danmark.

YouTube forklarer han, hvordan han fangede det usædvanlige syn på himlen.

- Jeg kørte hjem fra arbejde, da denne ufo, eller hvad du vil kalde det, fangede mit øje. Jeg holdt ind til siden ved et hus og optog det, fortæller Ken Roberts.

- Det kunne ikke have været et fly, fordi der var ingen lyd, og jeg hørte heller ikke et brag bagefter, forklarer han.

Eksperten Bruce Maccabee konkluderer ud fra de oplysninger, der er, at der må være tale om en sammenblanding af forskellige optagelser, som er redigeret sammen. 

Se Ken Roberts' optagelser af de mystiske objekter på nattehimlen, og vurdér selv, om optagelserne er ægte eller ej