Udland

Medier: Terrormistænkt kvinde har forladt Frankrig

Den 26-årige franske kvinde Hayat Boumeddiene, som er eftersøgt i forbindelse med de seneste dages angreb i Paris, forlod angiveligt Frankrig allerede i sidste uge, skriver flere medier.

En kilde fra den tyrkiske sikkerhedstjeneste siger til nyhedsbureauet Associated Press, at en kvinde med samme navn, og som passer på signalementet, fløj til Istanbul den 2. januar.

De tyrkiske myndigheder formoder, at hun derefter rejste videre til den tyrkiske by Sanliurfa nær grænsen til Syrien den 4. januar. Siden har hun været "forsvundet", oplyser kilden.

Oplysningerne er ikke officielt bekræftet.

Hayat Boumeddiene var kæreste med Amedy Coulibaly, der fredag tog adskillige gidsler i et jødisk supermarked i Paris og siden blev dræbt.

Samtidig oplyser den franske anklager, at hun angiveligt er nære veninder med konen til Cherif Kouachi, den ene af de to brødre bag onsdagens terrorangreb mod satiremagasinet Charlie Hebdo.

Hun er  efterlyst og mistænkt for at have deltaget i drabet på en kvindelig betjent på åben gade i Paris torsdag.

Samtidig har der været meldinger om, at hun skulle have deltaget i fredagens gidseltagning i supermarkedet, og efterfølgende skulle være undsluppet.

Disse oplysninger er dog fortsat ubekræftede, og går altså imod de nye meldinger om, at Boumeddiene skulle have forladt landet allerede i sidste uge.