Udland

Fra bikini til niqab: Nu er hun Frankrigs mest eftersøgte kvinde

En ung kvinde bliver jagtet af fransk politi efter de tre sidste dages terrorangreb i Frankrig.

Mens tre gidseltagere fredag blev dræbt, er 26-årige Hayat Boumeddiene den eneste formodede terrorist, som fortsat er i live - og på flugt. 

Der har tidligere været meldinger om, at den unge kvinde befandt sig i det jødiske supermarked, hvor hendes kæreste eller tidligere kæreste Amedy Coulibaly fredag tog gidsler og siden blev dræbt. Det forlød, at Hayat Boudeinne havde formået at flygte ud af supermarkedet og havde skjult sig blandt en række gidsler, som flygtede - hvilket lørdag ikke er blevet bekræftet. 

Man ved dog med sikkerhed, at Hayat Boumeddiene sidste år udvekslede omkring 500 telefonopkald med konen til en af de andre dræbte gidseltagere, 32-årige Cherif Kouach, der sammen med sin storebror 34-årige Said Kouachi onsdag begik terror mod det satiriske ugeblad Charlie Hebdo. 

Bikini- og burka-billeder

Historien om Hayat Boumeddiene er fortællingen om en kvinde med algerisk baggrund, der ændrede sit efternavn for at få det til at lyde mere fransk og som gik fra at være kassedame i et supermarked til sit kald, da hun mødte manden i sit liv.

Flere medier, bl.a. den britiske avis Daily Mail, er kommet i besiddelse af billeder af parret, bl.a. et bikini-billede fra en badeferie, men også andre billeder, som angiveligt viser en burkaklædt Hayat Boumeddiene, der modtager skydetræning.

Hengiven kæreste

For fem år siden indledte hun et forhold til Amedy Coulibaly, og det førte siden til, at hun for første gang kom i politiets søgelys i 2010, hvor hun blev afhørt. 

Her fortalte hun, hvordan hun i 2009 opsagde sit job som kassedame i Paris-forstaden Juvisy for at bære slør og "hengive" sig til Coulibaly. Det betød bl.a. at hun i fire år måtte vente på ham, da han blev fængslet for at have begået væbnet røveri. Men da Coulibaly endelig var løsladt, blev de to forenet - omend ikke lovformeligt gift - under en religiøs ceremoni. 

Ligesom som kæreste begyndte Boumeddiene at flirte med islamisk ekstremisme. Hun læste religiøse bøger og sagde i forbindelse med afhøringerne i 2010:

- Jeg begyndte at stille spørgsmål om religion. Da jeg så massakren på de uskyldige i Palæstina, i Irak, Tjetjenien, Afghanistan og alle steder, hvor amerikanerne sendte deres bomber...altså, hvem er egentlig terroristerne?

Under samme afhøring erkendte Boumeddiene, at hun sammen med sin kæreste havde besøgt præsten Djamel Beghal, hvor de modtog "træning i at skyde med armbrøst." Således befandt de to sig hos Beghal samtidig med Kouachi-brødrene. 

Forsvandt pludselig

Men samtidig med at oplysningerne om Boumeddienes terrorforbindelser er kommet for dagens lys, er andre beskrivelser også dukket op. 

At Boumeddiene og Coulibaly boede i Bagneux, hvor de fremstod som et stille og roligt, religiøst par, der var venlige overfor naboer og på et tidspunkt tog på badeferie i Malaysia. For en måned siden forsvandt parret så pludselig fra deres hjem. De dukkede først op igen fredag. Han blev dræbt og hun er nu efterlyst over hele verden.   

Fransk politi advarer om, at Hayat Boumeddiene er farlig og kan være bevæbnet.