Udland

Charlie Hebdo-terror: 18-årig løsladt

Den 18-årige mand, der blev pågrebet efter terrorangrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo i Paris onsdag, er løsladt ifølge avisen Le Figaro, skriver nyhedsbureauet NTB.

Den unge mand Hamyd Mourad meldte sig selv til politiet på  stationen Charleville-Mézières, der ligger ca .230 kilometer nordøst for Paris - tæt på grænsen til Belgien. 

Politikilder har udtalt, at Hamyd Mourad blev identificeret, da man fandt hans ID-kort i den efterladte flugtbil. Han valgte angiveligt selv at melde sig, efter han havde set sit navn cirkulere på de sociale medier. 

Hamyd Mourad er angiveligt svoger til de to mistænkte brødre, skriver Sky News. Men ellers har politiet holdt kortene tæt ind til kroppen om de anholdte i terror-sagen. Således er i alt fem personer anholdt, hvis identiteter, politiet ikke har udtalt sig om. 

Der er tidligere blevet sået tvivl om hans mulige medvirken til terror-aktionen mod Charlie Hebdo. Således har flere udtalt, at Hamyd Mourad var i skole, da terror-angrebet mod Charlie Hebdo fandt sted.

Det er uvist om Hamyd Mourad er sigtet og i så fald hvilken rolle politiet mener, han kan have spillet i forbindelse med terrorangrebet på ugebladet Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker blev dræbt.