Udland

Bror til dræbt betjents appel: Bland ikke ekstremister og muslimer

Den 42-årige fransk-algeriske politibetjent Ahmed Merabet var blandt de 12 ofre for onsdagens terrorangreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

Videooptagelser fra angrebet viste, hvordan den forsvarsløse betjent lå på fortovet, mens han blev koldblodigt henrettet af en af de to nu dræbte Kouachi-brødre, der stod bag angrebet.

Lørdag talte den dræbte betjents bror, Malek Merabet, til offentligheden. Det var en følelsesladet tale, hvor han grådkvalt fortalte om sin bror, men stemmen knækkede sammen.

- Han var fransk med algerisk baggrund, muslim og meget stolt af navnet Ahmed Merabet og af at repræsentere fransk politi og forsvare republikkens værdier: Frihed, lighed og broderskab.

- Ahmed var en engageret mand , og han var opsat på at passe på sin mor og sin familie efter sin fars død for 20 år siden, fortalte Malek Merabet.

Vigtigst af alt ønskede han med sin tale at appellere til, at folk ikke vil holde alle muslimer ansvarlige for terrorangrebet i Frankrig.

- Jeg vil sige til alle racister, islamofober og antisemiter: Man må ikke blande ekstremister og muslimer sammen. Galninge har alle hudfarver og religioner.

- Og så endnu en ting: Hold op med at skære alle over én kam, erklære krig og afbrænde moskéer eller synagoger I går til angreb på mennesker. Det bringer ikke de døde tilbage, og det er ingen trøst for de efterladte, sagde Malek Merabet.

Den dræbte Ahmed Merabet var selv muslim og er siden onsdagens angreb blevet hyldet på blandt andet de sociale medier under hashtagget #JeSuisAhmed.