Kurt Westergaard om støttetegning: Det er en balancegang

 En Kurt Westergaard-tegning bliver nu trykt i en særudgave og solgt via tegnerens faste galleri i Skanderborg som støtte for de 12 ofre i terror-angr

 En Kurt Westergaard-tegning bliver nu trykt i en særudgave og solgt via tegnerens faste galleri i Skanderborg som støtte for de 12 ofre i terror-angrebet på Charlie Hebdo i Paris onsdag.

- Det symboliserer en balancegang, siger Kurt Westergaard til TV 2 News.

Kurt Westergaard, der satte stregerne på papiret til den mest kendte af Jyllands-Postens såkaldte Muhammed-tegninger - manden med en bombe i sin turban - støtter det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

 Det sker via hans faste galleri, Galleri Draupner i Skanderborg, hvor den nu 79-årige Kurt Westergaard har valgt at genoptrykke en specialudgave af tegningen Free Speech fra 2009, oplyser TV2 Østjylland og Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Som naturlig følge af terrorangrebet på Charlie Hebdo i Paris, Frankrig – har Kurt Westergaard og Galleri Draupner i Danmark valgt, at støtte Charlie Hebdos fortsatte indsats for ytringsfriheden, ved at sælge Kurt Westergaards kendte FREE SPEECH tegning i en særlig støtteudgave, skriver Galleri Draupner i en pressemeddelelse.


 

Foto: Kurt Westergaard