Hacker-aktivister vil hævne Charlie Hebdo-terror

Hacker-aktivistgruppen Anonymous har ikke tænkt sig at lade terroraktionen mod det franske satireblad Charlie Hebdo ske ustraffet.

I en YouTube-video, som gruppens belgiske gren har lagt på nettet torsdag, optræder en mand iført Guy Fawkes-maske og sløret stemme, der beskriver, hvordan Anonymous planlægger at hævne angrebene i Paris.

- Vi finder jer - hver eneste af jer - og dræber jer. I har dræbt uskyldige mennesker, og vi vil hævne deres dødsfald, siger manden i videoen, der erklærer krig mod al-Qaeda og ISIS i særdeleshed.

'I er advaret'

Gruppen truer i videoen med at lukke ned for samtlige af jihadisternes aktiviteter på de sociale medier, for derigennem at spænde ben for deres kommunikation med tilhængere.

- I skal ikke have lov til at sprede jeres sharia-lov i vores demokratier. Vi vil ikke tillade, at jeres dumhed skal dræbe vores frihed til at ytre os. Vi har advaret jer; forvent at blive tilintetgjort, forklarer stemmen i videoen.

Vores opgave at handle

Videoen bliver suppleret med en pressemeddelelse, hvor hackergruppen kondolorer familierne til ofrene for Charlie Hebdo-massakren.

Og truslen fra Anonymous kommer som en direkte konsekvens af, man har angrebet bannerførere for ytringsfriheden.

- Man siger, at ytringsfriheden har lidt et umenneskeligt angreb, og det er vores opgave at handle, står der i pressemeddelelsen.

Udleverer Twitter-kontoer

Senere fredag aften offentliggjorde Anonymous på de sociale medier en lang liste af Twitter-konti, der ifølge hacker-aktivisterne tilhører jihadister.

Med listen fulgte også en åben anmodning til gruppens følgere, der bliver opfordret til at lægge pres på Twitter for at få kontiene lukket.

De blev dræbt i Hebdo-attentatet

Frédéric Boisseau, pedel

Jean Cabut, tegner

Elsa Cayat, klummeskribent

Stephane Charbonnier, redaktør og tegner

Philippe Honoré, designer

Bernard Maris, klummeskribent

Mustapha Ourrad, redaktør

Michel Renaud, gæsteredaktør

Bernard Verlhac, tegner

Georges Wolinksi, tegner

Ahmed Merabet, politibetjent

Franck Brinsolaro, Charbonniers bodyguard

Hvad er Charlie Hebdo kendt for?

 Det franske satiremagasin Charlie Hebdo har flere gange karikeret muslimske ledere og profeten Muhammed, og de satiriske udgivelser har gennem flere år udløst muslimers vrede.

  • Allerede i februar 2006 valgte magasinet at genoptrykke de 12 tegninger af profeten Muhammed, som Jyllands-Posten i september 2005 havde offentliggjort. Ud over de danske tegninger havde magasinet også en række egne tegninger med samme tema.
  • I 2011 blev magasinet udsat for et brandattentat efter at have bragt en forside med profeten Muhammed.
  • I 2012 valgte franske ambassader og konsulater i omkring 20 lande at holde lukket i forbindelse med en fredagsbøn, efter magasinet havde offentliggjort nye satiretegninger af profeten Muhammed.
  • I 2013 udgav magasinet et særnummer på 64 sider med en tegneserie, der beskrev profeten Muhammeds liv.
  •  7. januar 2015: Bevæbnede mænd trænger ind på magasinets redaktion i Paris, og dræber 12 personer.