Udland

Efter tre rædselsdøgn i Frankrig: Politi jagter stadig 26-årig kvinde

De sidste tre døgn har været rædselsfulde for borgerne i Paris og omegn. 17 uskyldige mennesker er blevet dræbt; det samme er tre ud af fire af de formodede mordere og terrorister.

Men politiet jagter stadig den 26-årige kvinde Hayat Boumeddiene, der menes at være kæreste til manden bag gidseltagningen i et jødisk supermarked. Kæresteparret stod ifølge fransk politi også bag drabet på en en kvindelig politibetjent torsdag. Det er endnu uvist hvorvidt kvinden var en del af gidseltagningen i supermarkedet.

Tv2.dk har opdaterer fra situationen i Frankrig minut for minut herunder:

Hvad er Charlie Hebdo kendt for?

 Det franske satiremagasin Charlie Hebdo har flere gange karikeret muslimske ledere og profeten Muhammed, og de satiriske udgivelser har gennem flere år udløst muslimers vrede.

  • Allerede i februar 2006 valgte magasinet at genoptrykke de 12 tegninger af profeten Muhammed, som Jyllands-Posten i september 2005 havde offentliggjort. Ud over de danske tegninger havde magasinet også en række egne tegninger med samme tema.
  • I 2011 blev magasinet udsat for et brandattentat efter at have bragt en forside med profeten Muhammed.
  • I 2012 valgte franske ambassader og konsulater i omkring 20 lande at holde lukket i forbindelse med en fredagsbøn, efter magasinet havde offentliggjort nye satiretegninger af profeten Muhammed.
  • I 2013 udgav magasinet et særnummer på 64 sider med en tegneserie, der beskrev profeten Muhammeds liv.
  •  7. januar 2015: Bevæbnede mænd trænger ind på magasinets redaktion i Paris, og dræber 12 personer.