Efter tre rædselsdøgn i Frankrig: Politi jagter stadig 26-årig kvinde

De sidste tre døgn har været rædselsfulde for borgerne i Paris og omegn.

De sidste tre døgn har været rædselsfulde for borgerne i Paris og omegn. 17 uskyldige mennesker er blevet dræbt; det samme er tre ud af fire af de formodede mordere og terrorister.

Men politiet jagter stadig den 26-årige kvinde Hayat Boumeddiene, der menes at være kæreste til manden bag gidseltagningen i et jødisk supermarked. Kæresteparret stod ifølge fransk politi også bag drabet på en en kvindelig politibetjent torsdag. Det er endnu uvist hvorvidt kvinden var en del af gidseltagningen i supermarkedet.

Tv2.dk har opdaterer fra situationen i Frankrig minut for minut herunder:

 Det franske satiremagasin Charlie Hebdo har flere gange karikeret muslimske ledere og profeten Muhammed, og de satiriske udgivelser har gennem flere år udløst muslimers vrede.

  • Allerede i februar 2006 valgte magasinet at genoptrykke de 12 tegninger af profeten Muhammed, som Jyllands-Posten i september 2005 havde offentliggjort. Ud over de danske tegninger havde magasinet også en række egne tegninger med samme tema.
  • I 2011 blev magasinet udsat for et brandattentat efter at have bragt en forside med profeten Muhammed.
  • I 2012 valgte franske ambassader og konsulater i omkring 20 lande at holde lukket i forbindelse med en fredagsbøn, efter magasinet havde offentliggjort nye satiretegninger af profeten Muhammed.
  • I 2013 udgav magasinet et særnummer på 64 sider med en tegneserie, der beskrev profeten Muhammeds liv.
  •  7. januar 2015: Bevæbnede mænd trænger ind på magasinets redaktion i Paris, og dræber 12 personer.