Udland

Mystik om anholdt: Udøvede han terror - eller var han i skole?

Officielt har fransk politi indtil videre foretaget én enkelt anholdelse i forbindelse med terrorangrebet på Charlie Hebdo i Paris. 

Det er den 18-årige skoleelev Hamyd Mourad, som onsdag aften meldte sig selv til politiet på stationen Charleville-Mézières, der ligger ca .230 kilometer nordøst for Paris - tæt på grænsen til Belgien. 

Politikilder har udtalt, at Hamyd Mourad blev identificeret, da man fandt hans ID-kort i den efterladte flugtbil. Han valgte angiveligt selv at melde sig, efter han havde set sit navn cirkulere på de sociale medier. 

Hamyd Mourad er angiveligt svoger til de to mistænkte brødre, skriver Sky News

- Hamyd Mourad skulle efter sigende være hjælperen i foretagendet. Men flere af hans venner siger nu på sociale medier her til morgen, at det ikke kan passe, han har været med i det. For han var i skole i går. Så vi må vente her de næste par timer med at se, hvad politiet siger omkring den 18-årige, siger TV 2s korrespondent i Paris, Lotte Meilhede. 

Fransk politi efterlyser fortsat brødrene Chérif og Saïd Kouachi med billede, der mistænkes for at være to af mændene bag angrebet. 

I jagten på dem har politiet offentliggjort billeder af de to formodede gerningsmænd, men det er fortsat sparsomt med bekræftede oplysninger om de mistænkte, der ifølge flere franske medier begge var kendt af landets efterretningstjenester.

I løbet af natten har politiet tilbageholdt flere personer i forbindelse med terrorangrebet. Det oplyser den franske premierminister, Manuel Valls, ifølge nyhedsbureauet AFP.