Udland

I dag er det Kim Jong-uns fødselsdag - eller er det?

I dag er det præcis et år siden den flamboyante tidligere NBA-stjerne Dennis Rodman trak overskrifter, fordi han sang fødselsdagssang for den nordkoreanske diktator Kim Jong-un.

Dennis Rodman er optaget i Hall of Fame og hans fødselsdagssang til Kim Jong-un sidste år, er den første offentlige begivenhed, hvor fødselsdatoen er blevet bekræftet under Kim Jong-uns tilstedeværelse, skriver Reuters.

I videoen ovenfor synger NBA-stjernen fødselsdagssangen 'Happy Birthday" i midten af en nordkoreansk basketball-bane. Sangen var en optakt til en basketball-kamp, som var dedikeret til "min bedste ven, Kim", som Dennis Rodman kaldte diktatoren.

32 år gammel; måske

Ifølge det internationale nyhedsbureau Reuters antages det, at den nordkoreanske leder fylder 32 år i dag, men det er ikke bekræftet officielt. Der har så vidt vides ikke været nogen offentlig fejring af diktatorens fødselsdag. Hans fødselsdag er tilsyneladende en statshemmelighed, skriver Reuters.

Basketball-spillerens venskabelige forhold til Nordkoreas diktator har været genstand for stor forundring og kritik internationalt. Højtstående amerikanske embedsfolk har kritiseret forbindelsen mellem Kim Jong-un og Rodman, der beskyldes for blot at være marionetdukke for den nordkoreanske PR-maskine.