Hebdo-redaktør: Jeg har mistet alle mine venner

16x9
Philippe Val (med grøn jakke og hat) afhøres af fransk politi efter skyderiet i går på Charlie Hebdo. Foto: Scanpix

12 personer blev i går dræbt ved et terrorangreb på det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo i Paris klokken 11.30.

12 personer blev i går dræbt ved et terrorangreb på det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo i Paris klokken 11.30. Yderligere 11 personer blev kvæstet - heraf fire alvorligt, oplyser fransk politi.

En af dem, der står tilbage med et stort savn, er den tidligere redaktør og direktør for Charlie Hebdo, Phillipe Val. Han fortæller i et følelsesladet interview til The Guardian, hvordan angrebet har berørt ham:

- Jeg har mistet alle mine venner. De var så levende, de elskede at gøre folk glade, få folk til at le, og at give dem generøse ideer. De var rigtig gode mennesker. De var de bedste blandt os, de som får os til at le, som er for frihed. De blev dræbt – det er et ubeskriveligt barbari, siger Phillipe Val ifølge The Guardian.

Han understreger, at terrorisme ikke skal få lov til at forhindre glæde.

- Vi kan ikke tillade dette. Det er en krigshandling. Vi skal aldrig holde op med at grine, vi skal aldrig lade vor frihed blive slukket, siger den tidligere redaktør.

Fransk politi har udstedt arrestordre på den 32-årig Cherif Kouachi samt den 34-årige storebror Said Kouachi, som mistænkes for at stå bag massakren. Begge er født i Frankrigs hovedstad, Paris.

En bestyrer på en tankstation nær kommunen Villers-Cottereret, der ligger omkring 80 kilometer nordøst for Paris, genkendte omkring torsdag middag de eftersøgte.

Bestyreren er sikker på, at mændene i bilen passer til signalementet af de to mistænkte fra skudmassakren onsdag.