Fransk politi frigiver billeder af terrormistænkte

Fransk politi har frigivet billeder af de to brødre, Said Kouachi. og ChĂ©rif Kouachi, der er mistænkt for onsdag at have skudt og dræbt 12 mennesker pĂĄ det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Politiet advarer samtidig om, at brødrene er bevæbnede og farlige:

- Vi opfordrer enhver, der sidder inde med oplysninger, der kan føre til lokalisering af de to personer afbildet herunder, til at kontakte kriminalpolitiet. Disse personer, som menes at være bevæbnede og farlige, er eftersøgt af anklagemyndigheden i forbindelse med efterforskningen af et angreb begået den 7. januar 2015 mod avisen Charlie Hebdo i Rue Nicolas Appert 10 i Paris’ 11. arrondissement, skriver politiet.

Frigivelsen af billederne sker kort tid efter, at den tredje mistænkte, den 18-årige Hamyd M., har overgivet sig til politiet.

Ifølge AFP overgav den 18-ĂĄrige terrormistænkte sig i den franske by CharleVille-Mezieres, hvor politiet tidligere onsdag var i aktion. Ifølge det franske nyhedsbureau sĂĄ manden sit navn pĂĄ sociale medier og kontaktede politiet omkring klokken 23 onsdag aften.  

Dagen igennem har politiet jagtet de tre mænd, der formodes at stå bag terroraktionen på satiremagasinet i Paris. Efter skudepisoden flygtede mændene ud til en ventende bil. Undervejs skød og dræbte de en betjent på klods hold. Videoen af det brutale drab er siden blevet offentliggjort. Her ses mændene løbende, mens de råber 'Vi har hævnet profeten Mohammed' og 'Allahu Akbar - Gud er stor'.

Det franske satiremagasin Charlie Hebdo har flere gange karikeret muslimske ledere og profeten Muhammed, og de satiriske udgivelser har gennem flere år udløst muslimers vrede.

Ifølge det franske politi rĂĄbte gerningsmændene efter massakren  "Vi har hævnet profeten".

I løbet af dagen har der været en udbredt opfattelse af, at ugerningen er religiøst betinget; ingen organisationer har dog påtaget sig skylden.

Flere medier citerer franske politikilder for, at alle tre mistænkte tidligere har kæmpet i Syrien. Disse kilder siger samtidigt, at politiet ikke længere er sikre på, at terroristerne har en direkte forbindelse til Al Qaeda eller Islamisk Stat (IS).

Onsdag aften gennemsøgte politiets elitestyrker en eller flere lejligheder i Paris, men uden resultat, oplyser den franske TV-station TF1.

Præsident Francois Hollande besøgte kort efter skyderiet Charlie Hebdo, hvor han kaldte angrebene for 'barbariske' og kaldte det 'uden tvivl en terrorhandling'. Terrorberedskabet blev efterfølgende hævet til det højeste niveau.

Hollande har erklæret torsdag den 8. januar for national sørgedag i Frankrig.