Udland

Hollande: Det er et terrorangreb - vi er truet

Den franske præsident Hollande haster til ugebladet Charlie Hebdos hovedkvarter i Paris, efter skyderiet, 

Han har udtalt følgende i forbindelse med terrorangrebet, som indtil videre har kostet 11 personer livet og såret 10. 

- Vi skal reagere med styrke – men uden at sætte det nationale sammenhold over styr. Vi er truet, fordi vi er et frit land. Regeringen kalder til national enhed.

Han tøver ikke med at kalde skyderiet et terrorangreb. 

- Frankrig er i dag i chok. Der er ingen tvivl om at der er tale om et terrorist attentat. 40 mennesker er lige nu under særlig beskyttelse. Vi vil jagte attentatmændende til vi finder dem, siger Hollande. 

Hollande siger også, at "adskillige terror-angreb er blevet afværget i de seneste uger." Angrebet er det mest blodige i Frankrigs historie.

Den britiske premierminister David Cameron kalder angrebet "sygt" og forsikrer, at England står sammen med Frankrig i kampen mod terrorisme.

Hvad er Charlie Hebdo kendt for?

 Det franske satiremagasin Charlie Hebdo har flere gange karikeret muslimske ledere og profeten Muhammed, og de satiriske udgivelser har gennem flere år udløst muslimers vrede.

  • Allerede i februar 2006 valgte magasinet at genoptrykke de 12 tegninger af profeten Muhammed, som Jyllands-Posten i september 2005 havde offentliggjort. Ud over de danske tegninger havde magasinet også en række egne tegninger med samme tema.
  • I 2011 blev magasinet udsat for et brandattentat efter at have bragt en forside med profeten Muhammed.
  • I 2012 valgte franske ambassader og konsulater i omkring 20 lande at holde lukket i forbindelse med en fredagsbøn, efter magasinet havde offentliggjort nye satiretegninger af profeten Muhammed.
  • I 2013 udgav magasinet et særnummer på 64 sider med en tegneserie, der beskrev profeten Muhammeds liv.
  •  7. januar 2015: Bevæbnede mænd trænger ind på magasinets redaktion i Paris, og dræber 12 personer.