Udland

Fransk betjent likvideret på åben gade

Der dukker hele tiden nye amatøroptagelser op fra terrorangrebet på det satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris. Senest er der kommet billeder, der viser de to terroristers flugt fra bygningen, der huset Charlie Hebdo.

Her bliver de beskudt af en betjent, som efterfølgende bliver ramt af skud fra de flygtende gerningsmænd. Han falder til jorden, men er stadig i live. De to terrorister løber herefter hen mod ham, hvorefter den ene retter sit gevær mod den sårede betjent og skyder ham i hovedet på klos hold.

De bevæbnede mænd stormede onsdag Paris-redaktionen for det satiriske franske ugeblad og dræbte mindst 12 personer - heriblandt to politifolk, oplyser de franske myndigheder.

En halv snes skal være såret - fem af dem alvorligt.

40 andre personer, der opholdt sig i bygningen under angrebet, er ikke kommet noget til.

- Angriberne råbte under skyderiet: "Vi har hævnet profeten", siger det franske politi.

En fransk journalist, der skal have været i kontakt med en person inde på Charlie Hebdo-redaktionen, siger, at en person inde i bygningen talte om en "massakre", og et øjenvidne siger, at der skal være affyret omkring 30 skud.

Hvad er Charlie Hebdo kendt for?

 Det franske satiremagasin Charlie Hebdo har flere gange karikeret muslimske ledere og profeten Muhammed, og de satiriske udgivelser har gennem flere år udløst muslimers vrede.

  • Allerede i februar 2006 valgte magasinet at genoptrykke de 12 tegninger af profeten Muhammed, som Jyllands-Posten i september 2005 havde offentliggjort. Ud over de danske tegninger havde magasinet også en række egne tegninger med samme tema.
  • I 2011 blev magasinet udsat for et brandattentat efter at have bragt en forside med profeten Muhammed.
  • I 2012 valgte franske ambassader og konsulater i omkring 20 lande at holde lukket i forbindelse med en fredagsbøn, efter magasinet havde offentliggjort nye satiretegninger af profeten Muhammed.
  • I 2013 udgav magasinet et særnummer på 64 sider med en tegneserie, der beskrev profeten Muhammeds liv.
  •  7. januar 2015: Bevæbnede mænd trænger ind på magasinets redaktion i Paris, og dræber 12 personer.