Nordkorea: Amerikanske sanktioner er fjendtlig politik

Det nordkoreanske udenrigsministerium har i skarpe vendinger søndag kritiseret, at USA har indført sanktioner mod Nordkorea som svar på et hackerangreb mod filmgiganten Sony Pictures.

- Den politik, som USA bliver ved med at føre for at kvæle Nordkorea, genopliver uden grund det onde blod, der er mod landet, og vil kun forstærke Nordkoreas vilje og beslutning om at forsvare landets suverænitet, lyder det fra ministeriet ifølge Nordkoreas statslige nyhedsbureau KCNA.

- Den vedholdende og ensidige handling fra Det Hvide Hus om at indføre sanktioner mod Nordkorea beviser utvetydigt, at USA fortsat ikke har bevæget sig væk fra den indgroede modvilje og fjendtlighed over for Nordkorea, siger udenrigsministeriets talsmand.

USA's præsident, Barack Obama, beordrede fredag nye sanktioner indført mod Nordkorea.

Sanktionerne er rettet mod tre selskaber og 10 nordkoreanske embedsmænd - blandt dem personer, som arbejder i Syrien, Kina, Rusland og Namibia, oplyste det amerikanske finansministerium.

Det stalinistiske Nordkorea har været underlagt sanktioner fra USA siden 1950'erne.

Hackerangrebet mod Sony har forværret forholdet mellem USA og Nordkorea yderligere.

Amerikanerne mener, at nordkoreanerne i vrede over filmen "The Interview" udførte et massivt hackerangreb på Sony Pictures. Det har Nordkorea adskillige gange afvist.

"The Interview" er en komedie om to amerikanske journalister, der af den amerikanske efterretningstjeneste CIA bliver opfordret til at slå den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, ihjel.

Det Hvide Hus kalder hackerangrebet på Sony Pictures, der var ledsaget af trusler om terrorangreb mod biografer, for et alvorligt nationalt sikkerhedsanliggende.