Udland

Otte savnes: Skib sejlede fra Aalborg - kæntret i hårdt vejr

Det cypriotiske skib Cemfjord er kæntret i hårdt vejr nord for Skotland. Det var sejlet fra Aalborg med cement i lasten, skriver avisen the Scotsman.

Otte ombordværende frygtes omkommet. En stor redningsaktion er i gang. Fire redningsbåde, to redningshelikoptere og andre redningsfartøjer leder efter skibets besætning. Det er Shetland Coastguard, der står for redningsaktionen, skriver the Scotsman.

Færge slog alarm

Det kæntrede skib blev opdaget af en NorthLink-færge, der passerede det og slog alarm, skriver the Independent.

Ifølge The Scotsman var Cemfjord sejlet fra Aalborg og skulle til Runcorn i Chesfire, England. Cemfjord er ifølge avisen indregistreret på Cypern og 83 meter langt.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at færgen opdagede det kæntrede skib 24 kilometer nordøst for Wick.

Den skotske avis Daily Record skriver, at kystvagten blev kontaktet af færgen omkring klokken 14.30 lokal tid lørdag.

Formentlig ikke udsendt nødsignal

Videre skriver avisen, at det forulykkede skib sidst blev set fredag klokken 13.

Avisen citerer en talsmand for kystvagten for at sige, at vejret har været specielt dårligt i det område, der er Cemfjords sidst kendte position.

Cemfjord har så vidt vides ikke udsendt noget nødsignal.

- Jeg ved ikke, hvad der skete, og jeg tror ikke, at nogen kan fortælle os det, siger en talsmand for kystvagten til BBC.

Samme skib sejlede ind i Læsø

Det cypriotiske skib Cemfjord vejer 2.500 ton og er det samme skib som i juli stødte på grund ved Læsø, fordi den russiske kaptajn var beruset. Hans alkoholpromille var det dobbelte af det tilladte.

Skibet var på vej fra Aalborg til Goole i England med 2100 ton cement, da det stødte på grund ved Læsø Rende.

Den russiske kaptajn på skibet erkendte, at han var fuld og betalte en bøde på 10.000 kroner for spritsejlads. I mellemtiden hyrede skibets tyske rederi en ny kaptajn.