Udland

Franske medier: Mand torpederer julemarked og dolker sig selv

En varevogn kørte mandag aften ind i flere personer ved et julemarked ved Place Royales i byen Nantes i Frankrig. Ifølge mediet Ouest France er der mere end 12 tilskadekomne, og flere udrykningskøretøjer er på stedet. De mange personer stod i kø foran en stand, der serverede varm vin. 

Avisen citerer en politibetjent og et øjenvidne for, at føreren angiveligt skulle have råbt "Allahu akbar", som betyder "Gud er stor" på arabisk.

Manden var i forvejen kendt af politiet. Det oplyser den lokale anklager Brigitte Lamy til AFP. Hun siger samtidig, at man ikke kan tale om en terrorhandling, men at de foreløbige beviser peger på et "isoleret tilfælde".

Chaufføren er angiveligt alvorligt såret, da han dolkede sig selv ni gange efter sammenstødet, skriver AFP. 

Episoden kommer efter myndighederne i Frankrig mandag opfordrede befolkningen til årvågenhed, da to angreb ramte landet i weekenden. Her råbte gerningsmændene Allahu akbar. 

Lørdag gik en ung mand til angreb med kniv på tre betjente ved den lokale politistation i byen Joue-les-Tours. Han blev skudt og dræbt i forbindelse med episoden. Søndag pløjede en tilsyneladende sindsforvirret billist ind i en menneskemængde i byen Dijon.

Men selvom myndighederne opfordrer til årvågenhed, advarer de samtidig offentligheden om at drage forhastede konklusioner på baggrund af de to episoder, da man endnu kun er i de efterforskningens indledende fase.