Tyskere: Merkel tager ikke indvandrer-problem alvorligt

Den tyske regering tager ifølge vælgerne ikke ordentlig hånd om asyl- og indvandringsproblematikken.

Et flertal af de tyske vælgere mener, at den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og hendes regering tager for let på spørgsmålet om asylansøgere og indvandrere i Tyskland.

I Dresden har demonstranter været på gaden for at sætte fokus på deres bekymring over indvandringen, og i en ny meningsmåling siger flertallet af de adspurgte, at de er utilfredse med regeringens tilgang til problemet.

Rundspørgen, der bliver offentliggjort søndag, er foretaget af TNS for Spiegel. Den viser, at 65 procent af undersøgelsens deltagere svarer, at det nuværende omfang af immigranter og asylansøgere i landet ikke tages seriøst nok af regeringspolitikerne.

Mere end hver tredje mener, at Tyskland er ved at blive "islamiseret".

I Dresden er ugentlige mandagsdemonstrationer med sloganet Patriotiske Europæere mod Islamisering af Vesten (Pegida) blevet mere og mere populære.

Hvor der i begyndelsen for to måneder siden mødte et par hundrede mennesker op, var der ved den seneste march op mod 10.000 demonstranter og cirka det samme antal moddemonstranter.

Angela Merkel tog fredag skarp afstand fra demonstrationerne og gennem en talsmand sagde hun, at "den slags had mod muslimer eller andre religioner og racer ikke hører hjemme i Tyskland".

Hun argumenterede i stedet for, at Tyskland har brug for immigranter, der kan arbejde, for at undgå mangel på kvalificeret arbejdskraft, i takt med at den tyske befolkning bliver både ældre og svinder i antal.

Også Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, har langet ud efter Pegida-demonstrationerne og har udtalt, at "der ikke er nogen risiko for en islamisering af det tyske samfund".

Lokale embedsmænd har dog peget på, at de har svært ved at håndtere de mange asylansøgere.

Ud af Tysklands befolkning pĂĄ knap 81 millioner mennesker anslĂĄs det, at fire millioner er muslimer.

/ritzau/Reuters