Udland

Obama: Ikke lighed for loven i USA

Præsident Obama er hurtigt ude med sin kommentar til den seneste racesag, der truer med at få urolighederne til at blusse op i USA. Ifølge præsidenten er det et generelt problem over hele USA, at minoriteter føler sig udsat for racisme af ordensmagten.

- Når nogen her i landet ikke bliver behandlet lige for loven, er det et problem, og som præsident er det mit job at sørge for at løse det, var han første kommentar ifølge BBC.

Juryens beslutning om ikke at retsforfølge betjentene, der i juli måned kvalte den 43-årige Eric Garner i New York, kunne dårligt komme på et værre tidspunkt.

De seneste uger er uroen igen blusset op i byen Ferguson, hvor en betjent ligeledes blev frikendt for at have dræbt en sort mand. Den uro spredte sig til flere byer over hele landet, og sagen fra New York skaber frygt for, at urolighederne nu vil få nyt liv.

Justitsministeriet har iværksat sin egen undersøgelse, og præsidenten lover, at hele området vil blive undersøgt til bunds.

- Alle skal vide, at vi i den her uge i kølvandet på Ferguson har nedsat et specialudvalg, der skal vende tilbage til mig med specifikke anbefalinger om, hvordan vi styrker forholdet mellem ordensmagten og de farvede og de mindretal, der føler, at der hersker fordomme.