Udland

Betjent slipper for tiltale: Mand kvalt og død under anholdelse

En storjury i New York City har onsdag afvist at rejse tiltale mod en politibetjent for at have taget kvælertag på den ubevæbnede, sorte mand Eric Garner, der døde under en anholdelse den 17. juli i år. Det oplyser offerets families advokat til Associated Press (AP).

En video af anholdelsen viser fem betjente, der anholder den 43-årige Eric Garner på grund af mistanke om ulovligt salg af cigaretter på et fortov på Staten Island.

Eric Garner, der tidligere er anholdt for samme forbrydelse, modsatte sig politiets anholdelse og blev derefter tvunget ned på fortovet.

- Jeg kan ikke trække vejret, jeg kan ikke trække vejret, sagde han, da han bliver overmandet ved hjælp af halsgreb fra en af betjentene.

En jury blev indkaldt i september for at gennemgå beviserne og tage stilling til, om der skulle rejses tiltale mod betjenten Daniel Pantaleo.

Det har de onsdag besluttet, at der ikke skal, oplyser advokaten for den afdødes familie, Jonathon Moore.

Advokaten siger, ifølge AP, at han er "forbløffet over beslutningen."

Juryens beslutning kommer i forlængelse af, at en anden storjury valgte ikke at tiltale den betjent, der skød og dræbte den ubevæbnede Michael Brown i Ferguson, Missouri.

Det udløste senere omfattende og voldelige protester i området.