Udland

Lidegaard: Kan ikke bekræfte om IS står bag skyderi mod dansker

Den danske regering har endnu ikke fået bekræftet, om Islamisk Stat(IS) står bag skyderiet på en Arla-ansat i Saudi-Arabien. Sagen undersøges nøje, og bliver IS’ indblanden bekræftet, kan det blive et tema på Nato-mødet. 

Hvis det bliver et tema, skal det vurderes, om dette er det nye trusselsbillede i konflikten med IS.

Det fortæller den danske udenrigsminister Martin Lidegaard (R) til TV 2 NEWS’ Lotte Mejlhede ved ankomsten til Natos udenrigsministermøde i Bruxelles tirsdag.

- Jeg har ikke selv haft lejlighed til at se videoen, men jeg må på det allerskarpeste tage afstand både fra den og fra dem, der står bag det her.

- Vi har ikke fået nogen endelig bekræftelse endnu. De saudiarabiske myndigheder efterforsker sagen. Så sent som her til morgen har vores ambassadør været i kontakt med de saudiarabiske myndigheder, siger han.

Derudover har Lidegaard bedt Udenrigsministeriet kontakte andre lande for at undersøge, om der er et generelt billede, som vil ændre på det trusselsbillede, man ellers har set i forbindelse med Islamisk Stat.

- Det, jeg ved, er, at danskeren heldigvis er i bedring, og vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for støtte både ham og familien i den her svære situation, siger Martin Lidegaard.

Se interviewet med Martin Lidegaard i klippet øverst i artiklen.