Udland

IS-støtter: Vi skød dansker

En gruppe tilhængere af den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har offentliggjort en video, som ifølge gruppen selv viser dens medlemmer skyde mod en dansker i Saudi-Arabien.

Det rapporterer Site, der overvåger militante gruppers gøren og laden på internettet.

Videoens ægthed kan ikke umiddelbart verificeres.

Arlas pressechef Theis Brøgger bekræfter over for tv2.dk, at videoen omhandler den skudepisode, der var mod deres medarbejder i Riyadh den 22. november 2014. Men han kan ikke verificere videoens ægthed.

- Tilsyneladende omhandler videoen den episode den 22. november, hvor en medarbejder blev ramt af skud, så jeg kan bekræfte, at det er den episode, den henviser til. Yderligere detaljer kan jeg ikke vurdere eller konkludere på, det skal folkene bag efterforskningen se på, siger han til tv2.dk.

Naser Khader, der er Adjunkt Fellow ved Hudson Institute i Washington, har oversat videoen for TV 2, og ifølge ham siges der angiveligt blandt andet:

”Befri de hellige steder fra den vantro og de frafaldende. Rens de hellige steder. Brug sværdet. Det er jeres hellige pligt. Ud med udlændinge og de udenlandske tropper. De skal ikke have ro. Gå efter dem.”

”Kære muslimer i (han nævner mange navne på mange lande Iran, Algeriet,Australier osv) , kære muslimer der støtter Islamisk Stat khalifen og khalifatet, kære rettroende. Gå efter de vantro. Gå efter amerikanerne og franskmændene og deres allierede. Rens landet for de, der bærer kors. Gå efter dem med alle midler. Skyd dem. Kvæl dem. Sæt ild til deres huse og deres biler. Gift i deres mad. Spyt på dem. Det er jeres hellige pligt.”

TV 2 er i besiddelse af videoen, men har valgt ikke at vise den. TV 2 arbejder på at få lavet en fuldstændig oversættelse af videoen fra IS-støtterne.

Islamisk Stat opfordrede i november sine støtter i Saudi-Arabien til at angribe shiamuslimer, regeringsmedlemmer og vesterlændinge. Ligesom Danmark deltager Saudi-Arabien i en international koalition imod den ekstremistiske bevægelse, som har indtaget store dele af Irak og Syrien.

Opdateres...