Udland

Forstå IS på tre minutter: Tantholdt giver overblikket

Den artikel er en redigeret version af en artikel publiceret på tv2.dk i august - både artiklens indhold og videoen øverst i artiklen er blevet redigeret 2. december 2014. Du kan se en tidligere version af Rasmus Tantholdts video nederst i artiklen.

Islamisk Stat (IS) har endnu engang vist sig fra sin brutale side, men denne gang ikke i Syrien eller Irak. Den 22. november gik det udover en dansk ansat i Arla i Saudi Arabien, der blev skudt. Tilhængere af IS har tirsdag taget ansvaret for attentatet mod danskeren. 

IS har igennem længere tid vundet frem i både Irak og i Syrien og har drevet hundredetusindevis irakere og kurdere på flugt.

TV 2's korrespondent, Rasmus Tantholdt, har arbejdet i de områder og fortæller nærmere om, hvad IS er. Han forklarer, at IS har som mål at regere over hele Levanten, som tæller Irak, Syrien, Libanon, Jordan, Israel og dele af Tyrkiet.

Det har skabt international forargelse, at flere vestlige gidsler blevet halshugget, og drabene er blevet filmet og lagt ud offentligt.

- Det er videoer, hvor folk bliver henrettet, begravet levende eller halshugget, siger Rasmus Tantholdt indledningsvis.

Han fortsætter:

- Med krigen i Syrien udvidede de deres territorium og overraskede alt og alle ved at indtage et stort område i både Irak og Syrien på kort tid, uddyber korrespondenten.

Rasmus Tantholdt

Født i Aarhus i 1973, hvor han boede de første 27 år af sit liv.

I dag bor han i Gentofte med sin kone, studievært på TV2 Cecilie Beck, og sin dreng Emil på 10 år og hans to papdøtre Frida på 13 år og Astrid på 17 år.

Han blev uddannet fra Danmarks Journalist Højskole i år 2000 efter at have været i praktik på TV/Midt-Vest i Holstebro.

Efter Journalisthøjskolen begyndte han på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion, og i 2003 blev han sendt til Irak for at dække den amerikanske invasion. Siden dengang har han rejst over hele verden, og er i dag TV2's internationale korrespondent.

I 2006 blev han tildelt et German Marshall Fellowship, og rejste en måned til USA for at udforske landet. 

I 2009 vandt han Steen Bådsgaard Prisen, der gives til unge journalistiske talenter, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen under årets TV Festival.

Elsker fodbold og er stor fan af AGF.

Du kan følge Rasmus Tantholdt på Facebook, Twitter, Instagram, Vine, Periscope og Snapchat.