Kraftig eksplosion i Malmø: En person skadet

En sprængladning eksploderede kort før midnat foran en retsbygning i det centrale Malmø. Eksplosionen forårsagede store skader på bygningens facade og indgang, og mange vinduer i flere ejendomme blev smadret af trykbølgen. Ifølge svensk politi er enkelt person kommet til skade ved eksplosionen.

Ingen har taget skylden for hændelsen, og der er ingen anholdte i sagen. Men vidner har set to personerne løbe fra retsbygningen lige før eksplosionen.

Politiets bombeteknikere har afsluttet deres undersøgelse af området uden at finde yderligere farlige genstande.

Eksplosionen var så voldsom, at den kunne høres over store dele af Malmø, skriver avisen Sydsvenskan på sin hjemmeside. Mange borgere blev urolige og ringede til alarmcentralen.

Per Stermark oplevede eksplosionen søndag aften.

- Jeg var lige gået i seng, og jeg hørte glas, der blev splintret. Så gik jeg ned og kiggede. Jeg havde en mistanke om, at det var her i Rättscentrum, for der var en eksplosion for omkring et halvt år siden.

- Jeg tænkte ”ikke nu igen”. For det er jo sket tidligere, siger han til TV 2 NEWS.

Sprængladningen var placeret ved indgangen til Rättscentrum, der huser byretten, en politistation og anklagemyndighedens kontorer.

- Nu har vi afspærret området, vi taler med vidner, og vi leder efter gerningsmænd, siger Stephan Söderholm.

Malmø-regionen har været ramt af usædvanlig mange eksplosioner i år. Natten til 3. februar i år var der en tilsvarende eksplosion foran Rättscentrum. Heller ikke den gang kom nogen personer til skade. Sprængladninger er også blevet udløst foran restauranter og på parkeringspladser.