Udland

Kaos ved Black Friday: Politiet kaldt til 10 butikker

I flere end ti tilfælde har engelsk politi måtte rykke ud i løbet af aftenen og natten til butikker, der åbnede for konceptet Black Friday. Det skriver BBC. En enkelt person er blevet anholdt i Salford.

De ti butikker frygtede for de shoppendes sikkerhed pga. pladsmangel.

De kaotiske scener er blevet set i butikker i både USA og i England, da butikker landene over åbnede for "Black Friday". Og det er et thanksgiving-koncept, der er populært i USA, viser billeder fra aftenen.

Det er også en begivenhed, der har fået massiv eksponering i amerikanske medier, hvor tilbuddene til kunderne bliver dækket løbende. Under overskriften "It begins" beskriver Huffington Post, hvordan blandt andet 500 mennesker ventede på at komme ind i en Target-butik i New York.

Amerikanske myndigheder anslår, at der i år vil være 25,6 millioner personer, der benytter sig af tilbud fra Black Friday.

Et koncept, der igennem tiden er vokset, men som angiveligt startede, fordi butikskæderne ville slås om de amerikanske ferie-penge ovenpå Thanksgiving.

Men det er samtidig også en amerikansk tradition, der har mødt kritik. Det skyldes blandt andet flere tilfælde, hvor der har været fatale konsekvenser. Som i 2008, hvor en medarbejder blev trampet ihjel, eller året efter hvor to mænd trak deres pistoler og skød mod hinanden.

Se galleriet fra dette års Black Friday ovenfor - hvor der indtil videre ikke er meldt om ulykker.