Udland

Så vild er Black Friday i USA: Se syv vilde slåskampe

I USA har den store shoppingdag Black Friday de seneste år udviklet sig til en hændelse, hvor alle hæmninger bliver smidt i jagten på gode tilbud.

De foregående år er almindelige husmødre og familiefædre blevet trampet ned - skudt med strømpistoler og oversprøjtet med peberspray under kaotiske masseslagsmål i varehusene. Du kan få en forsmag på, hvordan det går for sig i vidoen i toppen af denne artikel.

Mange af de rigtig dramatiske scener er blevet fanget af shoppernes mobilkameraer.

Vi har fundet en buket med syv af de mere opsigtsvækkende slagsmål fra de foregående år:

7. Slagsmål om fladskærms-tv - Langt ude på landet i den amerikanske stat Kansas ligger byen Great Bend. Her fandt dette spektakulære slagsmål sted i en Wal Mart i 2014, da en gruppe unge mænd ikke kunne enes om, hvem der skulle have et billigt tv.

6. Kan ikke få telefoner nok - her er vi i byen Gilmer i Texas i 2014, hvor der er slagtilbud på telefoner i Wal Mart. Bemærk, hvor mange telefoner det er lykkedes manden til højre i billedet at få fingrene i.  

5. Nægter at give slip på sit tv - Videoen her er fra en Wal Mart butik, hvor kunderne i 2013 kom i slagsmål over billige 23 tommers fladskærmsfjernsyn. Bemærk hvordan kvinden på videoen holder fast i sit tv selv efter hun er blevet nedlagt af politiet.

4. Amok i undertøjsbutik - I videoen her går en gruppe kvinder amok i undertøjsbutikken Victorias Secret i Westfield Annapolis Maryland Mall. Episoden fandt sted sidste år. Læg mærke til den unge mand, som også vil have sin andel af de gode tilbud.

3. Fotografen blev smidt ud - Billederne her er fra et Wal-Mart supermarked i byen Elkin i North Carolina sidste år. Billige fladskærmsfjernsyn fik kunderne til at ryge i totterne på hinanden. Fotografen påstår, at han blev smidt ud af butikken for at optage episoden på video.

2. "Gode tilbud" flyver gennem luften -  Videoen her er fra Town East Mall i storbyen Dallas i Texas. Slagsmålet fandt sted i 2012. Bemærk hvordan deltagerne i de to grupper benytter kasteskyts mod hinanden.

1. Kvinde bruger våben i kamp om tilbud - En af de mest omtalte episoder ved Black Friday 2013 fandt sted i et storcenter i Pennsylvania. Her trak en kvinde en såkaldt tazer - en form for strømpistol - efter hun kom i infight med en anden kvinde.