Udland

Her undslipper heldig sæl dødens gab

Disse spektakulære billeder af vel nok verdens heldigste sæl, der med nød og næppe undslipper fra en sulten hvidhajs dødbringende gav, er fanget af den italienske fotograf Sergio Riccardo ved Seal Island ud for Cape Town i Sydafrika.

Et yndet sted for hvidhajer at jagte deres bytte blandt de mange sæler i området.

På Seal Island holder hajerne til ved en cirka 800 meter lang og 50 meter bred granitklippe. Der er cirka 65.000 sæler i området, og den cirkel omkring klippen, hvor hvidhajerne jager deres bytte kaldes "Ring of Death"- dødens ring - af de lokale.

- Hajerne kommer typisk med højfart under sælerne, hamrer dem op over vandoverfladen og griber dem munden. Jeg var glad for se, at sælen undslap i dette tilfælde, siger Sergio Riccardo til Daily Mail.