Udland

Steinmetz i hærget Ferguson: Skuffelsen stikker dybt

I den amerikanske by Ferguson i delstaten Missouri er mere end 80 personer blevet anholdt under voldsomme uroligheder med kampe mellem politi og demonstranter. Uroligheder, der har sat sig tydelige spor tirsdag efter en nat, hvor butikker er blevet smadret og plyndret og huse og biler sat i brand.

- Man kan stadig lugte ødelæggelserne her i Ferguson, og der er både dem, der kommer forbi ødelæggelserne og ryster på hovedet og dem, der trækker på smilebåndet, siger TV 2-korrespondent Jesper Steinmetz.

Årsagen til urolighederne er, at et nævningeting har besluttet, at der ikke skal rejses tiltale mod politimanden Darren Wilson, der i august dræbte den sorte teenager Michael Brown. Og skuffelsen over, at den hvide politimand ”slap fri” er enorm, fortæller Jesper Steinmetz.

For når folk er på gaden over hele USA for at demonstrere, så er det med sagen for øje og handler lige så meget andre om lignende sager i deres eget lokalområde.  

Under urolighederne i Ferguson er der ifølge politiet affyret mindst 150 skud - ingen af dem er ifølge myndighederne affyret af betjentene - eller nationalgarden, der er sat ind i byen.

Nævningenes afgørelse påvirker familien til offeret Michael Brown dybt. Hans forældre har dog på forhånd opfordret til fredelige protester og taget afstand fra de voldelige episoder i Ferguson. Men det var altså ikke alle, der kunne beherske sig og håndtere deres vrede.

Se Jesper Steinmetz’ status-rapportering fra Ferguson i klippet ovenfor.