Udland

Obama: Clinton kan blive en formidabel præsident

Hillary Clinton har endnu ikke bekræftet, om hun stiller op ved det amerikanske præsidentvalg, men det forhindrer ikke den nuværende præsident, Barack Obama, i at give hende støtte med på vejen.

I et interview med den amerikanske tv-kanal ABC siger Obama, at hans demokratiske kollega Clinton vil kunne blive "en formidabel" og "stor" præsident.

- Jeg tror, at amerikanerne har lyst til den velkendte duft af ny bil. Altså deres egen. De ønsker at køre af sted i noget, som ikke har kørt så mange kilometer, som jeg har, siger Obama blandt andet i interviewet.

Hillary Clinton, som er gift med tidligere præsident Bill Clinton, var også kandidat i 2008. Dengang tabte hun ved primærvalgene til netop Barack Obama.

Den siddende præsident er helt på det rene med, at Hillary Clinton formentlig snart vil profilere sig på nogle politiske dagsordener, som han ikke står bag eller har støttet.

- Hun vil ikke være enig med mig om alt. En af fordelene ved at gå efter præsidentposten er, at du kan markere dig med dine egne holdninger, siger Barack Obama.

Det vigtigste for præsidenten er, at det bliver en demokrat, som overtager posten, når han stopper om knap to år.

- Jeg kommer naturligvis til at gøre, alt hvad jeg kan for at sikre, at den nominerede kandidat - uanset hvem det bliver - også får posten, siger Obama.

Det amerikanske præsidentvalg finder sted 8. november 2016.