Udland

Voldsomt vejr dræber flere i Europa: Mere uvejr på vej

Ekstremt vejr har i weekenden forårsaget alvorlige ulykker og store oversvømmelser i Schweiz, Italien og Frankrig med flere dødsfald til følge.

Mindst to mennesker blev dræbt og fire blev kvæstet, da en boligblok søndag blev ramt af et jordskred i Ticino i det sydlige Schweiz. De dræbte, to kvinder, blev fundet i ruinerne af bygningen i Davesco-Soragno, nær Lugano.

Redningsarbejdere fik hjulpet tre mennesker ud fra ruinerne, men der er stadig usikkerhed om, hvorvidt flere personer havde opholdt sig i bygningen, da den styrtede sammen. Søndag eftermiddag er fire personer fortsat savnet.

Det nationale meteorologiske institut i Schweiz siger, at der i de sydlige områder blev målt nedbør lørdag på mellem 50 og 70 millimeter inden for 24 timer. Og ifølge TV2’s vejrcenter kan der i de kommende dage falde store mængder regn over de i forvejen hårdt ramte områder, som kan forværre og gøre situationen nærmest uoverskuelig.

Beredskabet i Lugano er lige nu i gang med at lægge barrierer ud for at dæmme op for vandet, som lige nu er halvanden meter over det sædvanlige niveau.

Svenske Aftonbladet har haft kontakt til en svensk mand, 44-årige Fredrik Stark, der bor i Lugano med sin kone og tre børn. Han melder, at alt er kaos. Gader og fortove er oversvømmede, og man frygter, hvad et nyt stort regnskyl vil få af konsekvenser.

- De forsøger at pumpe vandet væk, men der er ingen steder at pumpe det hen. De forsøger at pumpe vandet ud i søen, men det kommer bare tilbage, fortæller Fredrik Stark til avisen.

Det ekstreme vejr med voldsomme skybrud har også krævet sine dødsofre i Italien og Frankrig.

I Italien mistede en ældre mand og hans barnebarn livet, da deres hus i Cerro di Laveno, nær den schweiziske grænse styrtede sammen ved et jordskred lørdag aften.

I Frankrig blev mindst seks personer dræbt under en storm lørdag. Blandt de dræbte var en mor og hendes to små børn, hvis bil blev skyllet af vejen ved en bro i Gard. Faren blev reddet.

Flere andre er blevet dræbt på vejene i Frankrig under lignende omstændigheder fredag og lørdag.

I det sydøstlige Frankrig har der været adskillige voldsomme efterårsstorme, som skyldes usædvanligt høje temperaturer i Middelhavet.