IS hævder drab på amerikansk gidsel i ny video

Terrororganisationen Islamisk Stat (IS) har angiveligt dræbt endnu et gidsel, den amerikanske nødhjælpsarbejder Peter Kassig, skriver nyhedsbureauet AFP.

I videoen hævder en maskeret person at have halshugget amerikaneren. Ifølge nyhedskanalen Al Jazeera hævder gruppen samtidigt at have halshugget "et dusin" syriske officerer.

Ifølge AFP viser videoen, hvordan medlemmer af den militante gruppe halshugger mindst 15 mænd, som bliver beskrevet som syriske soldater.

Videoens ægthed er ikke blevet bekræftet fra officiel side.

Den 26-årige amerikaner blev taget som gidsel den 1. oktober 2013 i Syrien, og i en video fra starten af oktober, der viste drabet på det engelske gidsel, nødhjælpsarbejder Alan Henning, truede IS med også at dræbe Peter Kassig,.

Siden har amerikanerens forældre bønfaldt IS om at løslade deres søn, der under sin tilfangetagelse tilsyneladende er konverteret til Islam. Det har hans familie tidligere fortalt til flere amerikanske kilder.

Tidligere har gruppen halshugget fem vestlige gidsler og efterfølgende offentliggjort videoer af henrettelserne på internettet.

Halshugningen af gidslerne og offentliggørelsen af videoerne på internettet er en stærkt medvirkende årsag til, at en koalition af lande - herunder Danmark - anført af USA har besluttet at bombe Islamisk Stat i Irak.

Videoen, der angiveligt viser drabet, er ved at blive analyseret af den amerikanske efterretningstjeneste og af det britiske udenrigsministerium.

- Hvis det bekræftes, så er den amerikanske regering forfærdet over det brutale drab på en uskyldig amerikansk nødhjælpsarbejder, siger en talskvinde for Obama-administrationen.

OVERSIGT: Gidsler dræbt af IS

James Foley, 40 år (USA)

Videooptagelsen af den amerikanske journalist James Foleys henrettelse blev offentliggjort 19. august 2014. Han blev taget til fange i det nordlige Syrien i november 2012.

Steven Sotloff, 31 år (USA) Sotloff var ligeledes amerikansk journalist. Videooptagelsen af hans henrettelse blev offentliggjort 2. september 2014. Proceduren i videoen er den samme som i optagelsen af James Foley. Sotloff blev bortført i Aleppo i Syrien sidste år.

David Haines, 44 år (UK) Videoen af nødhjælpsarbejderen David Haines' henrettelse blev lagt på internettet 13. september 2014. Britiske Haines havde blot været i Syrien i tre dage, da han i 2013 blev kidnappet.

Herve Gourdel, 55 år (Frankrig) Franskmanden Herve Gourdel blev henrettet i Algeriet af gruppen Jund al-Khalifa, som er en militant, algerisk gruppe med tilknytning til IS. Videoen, hvor han bliver halshugget, blev offentliggjort 24. september 2014.

Alan Henning, 47 år (UK) Videoen blev offentliggjort den 3. oktober 2014 og viser angiveligt et medlem af IS halshugge den britiske nødhjælpsarbejder Alan Henning. Han blev kidnappet af militante islamister i december 2013, da han leverede nødhjælpsforsyninger i Syrien.

Peter Kassig, 26 år (USA) Videoen af den amerikanske nødhjælpsarbejder Peter Kassigs henrettelse blev offentliggjort den 16. november 2014. Han blev taget som gidsel i Syrien i 2013.

Haruna Yukawa, 42 år (JAP)

Den japanske sikkerhedsrådgiver var rejst til Syrien Syrien i et forsøg på at ”finde sig selv” efter en række voldsomme begivenheder de senere år. Da han ankom til byen Aleppo, blev han taget til fanget af IS, som den 24. januar 2014 offentliggjorde en video om hans død.

Kenji Goto, 47 år (JAP) Den 31. januar 2015 offentliggjorde IS en video, hvor den japanske journalist Kenji Goto blev halshugget. Goto rejste ind i Syrien den 24. oktober 2014 og blev angiveligt indfanget af IS dagen efter.