Udland

Intense kampe i Ukraine i nat

Urolighederne i det østlige Ukraine tager natten til søndag til i styrke.

Sådan lyder meldingen fra journalister fra nyhedsbureauet AFP, der befinder sig i Donetsk-området, som er kontrolleret af prorussiske separatister.

Journalisterne beretter om "intense kampe", der begyndte omkring midnat dansk tid, og som timer senere fortsat kunne høres.

Der er ikke umiddelbart meldinger om dræbte eller sårede. Journalisterne har ikke kunnet undersøge de potentielle ødelæggelser, da oprørerne har indført et udgangsforbud om natten i Donetsk.

Der er angiveligt tale om de mest voldsomme kampe, siden en skrøbelig aftale om våbenhvile blev underskrevet i september.

Sent lørdag udtrykte Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) bekymring, efter at observatører fra organisationen havde set kolonner med kampvogne, kanoner og lastbiler ved blandt andet Donetsk.

Fredag oplyste regeringen i Kijev, at en stor kolonne med kampvogne og tunge våben var kørt ind i Østukraine fra Rusland. Det skulle være sket i et område, der er under separatisternes kontrol.

OSCE kunne lørdag ikke oplyse, hvor kolonnerne stammede fra.

Både fredag og lørdag var der voldsomme kampe ved lufthavnen i Donetsk. Lufthavnen er under regeringshærens kontrol, men der er næsten dagligt kampe i området.

Selvom der formelt har været en våbenhvile siden september i det østlige Ukraine, så har der været talrige kamphandlinger, selvom begge parter hævder, at de overholder aftalen.

EU og USA anklager Rusland for at være medskyldig i konflikten og har indført en række økonomiske sanktioner over for banker og personer med tætte kontakter til præsident Vladimir Putin.

/ritzau/AFP