Udland

Erdogan kaldes "sultan" med sit nye milliardpalads

Det er 30 gange større end Det Hvide Hus.

Hele fire gange større end slottet Château de Versailles. Og også større end bygninger som Kreml i Moskva og Buckingham Palace i Storbritannien.

Og med intet mindre end 1000 værelser bliver regningen på mindst 3,6 milliarder danske kroner sendt videre til de tyrkiske skatteborgere.

Det er omtrent en fordobling af det oprindelige budget til den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogans nye palads. Budgettet blev bekræftet af det tyrkiske finansministerium i tirsdags.

En autoritær sultan

Ud over de 1000 værelser er der ikke sparet på materialerne.  Blandt andet er der meldinger om, at der er silketapet på badeværelserne og brugt store mængder marmor til boligen, der har fået kælenavnet "Ak Saray" på tyrkisk, eller Det Hvide Palads på dansk.

Blandt kritiske røster er det et milliardbeløb, der får flere til at kalde ham en autoritær, magtfuld sultan, der er ude af trit med virkeligheden.

- Den såkaldte sultan har bygget det til sig selv i et land, hvor tre millioner mennesker er arbejdsløse, udtalte oppositionslederen Kemal Kilicdaroglu fra det Republikanske Folkeparti i tirsdags.

Et ekstra lag i kritikken af den tidligere premierminister går på, at paladset er bygget i et fredet naturområde.  Og konstruktionen fandt sted på trods af, at domstole i landet fandt det ulovligt.