Udland

Åbner i dag: Sådan er det nye World Trade Center

Med sine 325.000 kvadratmeter er det noget af et byggeri, der i dag slår dørene op. Ud over at være USA’s højeste bygning, har den også en enorm symbolværdi. Højhuset rager op fra det sted, hvor terroren slog et hul i amerikanernes største by. One World Trade Center skal forsøge at hele såret, og samtidig fungere om et knudepunkt for international handel og forretning.

En stor del af kvadratmeterne er stadig ledige, men de første lejere rykker ind fra i dag.

Det har kostet 24 milliarder kroner at opføre One World Trade Center, der tidligere var kendt under navnet Freedom Tower – Frihedstårnet.

Den øverste spids på skyskraberen er forsynet med 1.500 LED-pærer, der kan bruges som en del af et spektakulært lysshow op og ned ad bygningen. Tårnet kan ses på lang afstand, for bygningen er den højeste i den vestlige verden.