Udland

29-årige Brittany har udsat sin egen død

Den 29-årige amerikanske kvinde, Brittany Maynard, som ellers havde proklameret, at hun ville gøre en ende på sit liv den 1. november, har nu besluttet sig for at udsætte sin død. Hun er dog stadig fast besluttet på at tage sit eget liv.

- Jeg har det stadig godt nok, og jeg har stadig så meget glæde ved at være sammen med min familie og mine venner, så det virker ikke som det rigtige tidspunkt endu, siger hun til CNN.

Brittany Maynard blev diagnosticeret med uhelbredelig, aggressiv hjernecancer i april. Den 29-årige kvinde besluttede derfor at tage sit eget liv, for at dø med sin værdighed i behold.

Brittanys beslutning er siden da gået verden rundt, og hun er blevet en talsperson for retten til at ende sit eget liv.

Bange for at vente for længe

Maynard siger, at hendes tilstand er blevet værre. Alligevel har hun nu besluttet at vente med at tage sit liv med den medicin, hun er blevet lovet først i november, skriver CNN.

Hun er dog stadig bange for at vente for længe:

- Det værste, der kan ske for mig, er, at jeg venter for længe, for jeg prøver at få det bedste ud af hver dag, siger hun.

Brittany Maynard besøgte i sidste uge Grand Canyon, som var et af hendes store ønsker, inden hun skulle dø. Hun ønsker dog også, at være med til at give andre mennesker retten til at dø. Og af de mere nære mål vil den 29-årige kvinde gerne sikre sig, at hendes familie ved, hvor vigtige de er, og hvor meget hun elsker dem, inden hun siger farvel.