Udland

NASA advarer: Saml ikke vragstumper fra raket op

Den ubemandede rumraket af typen Antares, der eksploderede under opsendelse fra en base i den amerikanske stat Virginia tirsdag aften lokal tid, indeholdt farlige materialer og udstyr.

Derfor bliver lokalbefolkningen ved Wallops Flight Facility på den østlige kyst af Virginia nu advaret mod at samle vragrester op. 

Det er det private firma Orbital Sciences, som NASA har hyret til at opsende raketten Antares. I nat holdt Orbital Sciences et pressemøde, hvor  vicedirektør Frank Culbertson kom med en advarsel til offentligheden, - Folk skal ikke lede efter souvenirs og samle vragrester op, lød det fra Frank Culbertson. Stumper fra den eksploderede raket kan være faldet ned på marker og gårde, eller de kan være faldet i havet og skyllet op på kysten. Hvis folk finder vragstumper, skal de lade være med at røre dem og straks kontakte myndighederne.

De mange vragstumper fra raketten skal også bruges i forbindelse med efterforskningen af, hvad der gik galt.

Myndighederne frygter dog at raketturister vil flokkes til området for at sikre sig en souvenir. I forvejen var mange mødt op for at overvære opsendelsen.