Skoleskyderi: "Han havde et blankt udtryk i øjnene, da han skød"

To skoleelever er blevet dræbt ved et nyt skoleskyderi i USA. Skyderiet skete på en High School i Marysville i nærheden af Seattle i staten Washing

To skoleelever er blevet dræbt ved et nyt skoleskyderi i USA.

Skyderiet skete på en High School i Marysville i nærheden af Seattle i staten Washington fredag formiddag lokal tid (kort før klokken 20 fredag aften dansk tid).

- Vi sad i cafeteriet og var ved at spise. Han sad ved et rundt bord sammen med en masse andre,. Pludseligt rejste han sig op og trak en lille pistol op af lommen. Han havde et "blankt" udtryk i øjnene og han sagde ikke noget, da  begyndte at skyde, fortæller et øjenvidne til TV-stationen NBC. Øjenvidnet  er elev på skolen, og reagerede ved at gemme sig under et bord. Da han senere så, at gerningsmanden var optaget af at genlade sit våben, benyttede han sig af chancen og løb væk.

 Politiet oplyseste senere på et pressemøde, at den ene af de dræbte er gerningsmanden, der begik selvmord ved at skyde sig selv. Ud over de to dræbte blev mindst fire andre er blevet såret af skud. Af dem er de tre i meget kritisk tilstand.

Ifølge TV-station NBC er de fire sårede elever bragt ind på et lokalt hospital. Situationen for tre af dem beskrives som "meget kritisk", og de er netop nu på operationsbordet. En fjerde elev er blevet behandlet for mindre skader.

Det lokale politi har på et pressemøde bekræftet, at gerningsmanden var elev på skolen, og at han har begået selvmord inde på skolen.

- Gerningsmanden var  det man herovre kalder ”freshman”, det vil sige førsteårselev. Han var af indiansk afstamning og havde ifølge en kammerat haft nogle problemer på skolen,fortæller TV2’s korrespondent i USA Jesper Steinmetz.

Politiet gennemsøger netop nu skolen og evakuerer eleverne, efterhånden som de finder dem. Politiet sagde samtidigt på pressemødet, at man er overbevist om, at der kun var en gerningsmand, nemlig den nu afdøde elev.

En lærer har fortalt en lokal TV-station, at skyderiet brød ud i skolen cafeteria og at lærere og elever barrikaderede sig i klasseværelserne, mens politiet gennemsøgte skolen.

 

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

 

 

Oversigt over de seneste skoleskyderier:

* November 2014: Et skoleskyderi fandt sted på Florida State Universitys område. Tre personer blev såret.Politiet skød og dræbte gerningsmanden, da han nægtede at smide sit våben og overgive sig

* December 2012: Skoleskyderi på grundskolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut. 20 børn mellem seks og syv år samt seks voksne bliver dræbt, inden gerningsmanden skyder sig selv.

* April 2012: Syv mennesker meldes dræbt, efter at en mand har skudt omkring sig på et kristent universitet i Oakland, Californien. Den formodede gerningsmand anholdes kort efter.

* Februar 2008: Fem bliver dræbt af en 27-årig tidligere studerende på Northern Illinois University nær Chicago, inden han skyder sig selv.

* Samme måned skyder en sygeplejerskestuderende to af sine medstuderende på Louisiana Technical College i Baton Rouge, inden hun begår selvmord.

* April 2007: En svært bevæbnet studerende dræber 32 personer og sårer 15 andre på et teknisk universitet i delstaten Virginia i USA. Der er tale om det værste massedrab på et universitet i USA. Den 23-årige drabsmand viste gennem længere tid tegn på, at han havde psykiske problemer.

* Marts 2005: En 16-årig dreng skyder fem elever, en lærer og en sikkerhedsvagt på en skole i Minnesota i USA. Han dræber også sin bedstefar og dennes bekendte.

* April 1999: To unge mænd dræber 12 medstuderende og en lærer på Columbine High School i Littleton i Colorado i USA, inden de begår selvmord. Der er lavet flere film om Columbine-massakren, blandt andet Michael Moores "Bowling for Colombine".

Kilder: AFP, Reuters, dpa, BBC, CNN