Tyrkiet afviser fangeudveksling med Hedegaard-mistænkt

Den tyrkiske regering har ikke noget at gøre med løsladelsen af den danske statsborger, der er sigtet for drabsforsøg på forfatter Lars Hedegaard. Sådan lyder det skriftlige svar fra de tyrkiske myndigheder.

Udmeldingen fra de tyrkiske myndigheder kommer forud for, at Udenrigspolitisk Nævn i dag mødes om sagen.

På mødet skal medlemmerne blandt andet diskutere, hvordan Danmark skal reagere over for Tyrkiet efter løsladelsen af manden, der altså skulle have været udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

I det skriftlige svar fra Tyrkiets udenrigsministerium, slår tyrkerne fast, at det ikke er en politisk beslutning at løslade den 27-årige dansker.

Dermed tyder intet på, at den sigtede har været del af en tyrkisk fangeudveksling med Islamisk Stat (IS).

- Med det her svar afviser tyrkerne indirekte de spekulationer om, at løsladelsen skulle have noget at gøre med en fangeudveksling med Islamisk Stat. Det gør de ved at sige, at politikerne ikke har haft noget med det her at gøre, men at det er en juridisk beslutning, at han er blevet løsladt, siger Nanna Muus, der er freelancejournalist i Tyrkiet, til TV 2.

- Tyrkerne siger videre, at de ikke har nogen officiel registrering af, at han skulle have forladt Tyrkiet. Det siger i praksis ikke så meget om, hvor han så befinder sig. Han kan befinde sig hvor som helst nu, siger Nanna Muus.