Udland

Syrien: Ny IS-offensiv ved Kobani

Der er udbrudt nye voldsomme kampe omkring den belejrede syriske by Kobani, hvor kurdiske militssoldater holder stand mod angribere fra Islamisk Stat (IS).

Mandag indledte IS-styrker tilsyneladende en offensiv ”på alle fronter” omkring byen, og kampene er fortsat i nat med eksplosioner og skyderi, melder BBC.

Angrebet fra IS kommer muligvis som en reaktion på, at amerikanske fly i går nedkastede våben og forsyninger til de indespærrede kurdiske tropper. Og at Tyrkiet senere mandag meddelte, at man nu ville åbne grænsen, så irakisk-kurdiske soldater kunne komme Kobani til undsætning via Tyrkiet.

De to begivenheder har været en moralsk opmuntring for de trængte kurdiske styrker, selv om det ikke nødvendigvis er den hjælp byens forsvarere har allermest brug for, siger byens kurdiske kommandant. 

Ismet Hesen, der er militært ansvarlig for forsvaret af Kobani, siger til BBC, at hans kurdiske styrker allerede er i offensiven overfor IS-styrkerne, og at man har langt mere brug for leverancer af tunge våben end friske forsyninger af mandskab.

I Irak siger de kurdiske militærmyndigheder, at man er klar til at sende forstærkninger til Kobani med kort varsel, men at man endnu ikke har modtaget ordrer om det.